Kyrre Baker

kyrre.baker@gmail.com

VG Nett sprer adware

Mandag 25. Juni 2007, kl. 03:45:48

For moro skyld tenkte jeg at jeg skulle laste ned demoversjonen av Roller Coaster Tycoon 2 til maskinen min. Sånn for å ha noe å gjøre på når det regner, for det jo regne her igjen før eller senere.

Det var i det hele tatt helt tilfeldig at jeg så spillet og ville sette i gang nedlastingen, og spillet fant jeg på «vg.games.is», som er VG sin partnerside hos «www.games.is»

vg_adware.jpg
klikk på bildet for en større versjon

For min del er ikke dette så skummelt etter som jeg kjører en egen Windows XP for slike ting i et lukket miljø under Microsoft Virtual PC, men det er under all kritikk at VG hjelper til med å spre adware / virus på denne måten.

AvAst sier at VG prøver å infisere maskinen min med win32:adware-gen. Noe jeg ikke umiddelbart er kjent med, men Google sine «omtrent 42,000 treff» på begrepet sier at dette er et relativt stort problem.

Spørsmål til VG Nett

Hei. Jeg prøvde, via en av VG Nett sine tjenester å laste ned spilldemoen «Roller Coaster Tycoon 2». Umiddelbart etter jeg startet nedlastingen ble jeg advart av AvAst Antivirus om at filen inneholdt adware / viruset «win32:adware-gen».

Mine spørsmål om saken er enkle nok. Jeg lurer på om VG Nett er klar over at de sprer adware / virus på denne måten? I så tilfelle; tar VG Nett på seg noe som helst ansvar for de som må bruke ekstern- betalt hjelp for å rydde opp på maskinene sine? Dersom VG Nett ikke er klar over denne spredningen; akter VG Nett å gjøre noe med saken for å hindre dette i fremtiden?

Disse spørsmålene, og eventuelle svar jeg måtte få er / blir postet på denne siden samt til ansvarlig redaktør / administrerende direktør: torry.pedersen@vg.no og webmaster@vg.no